Vanliga frågor

App

På vilka telefoner och datorer fungerar HoofSteps app?


Appen kan laddas ner från AppStore samt GooglePlay. HoofStep fungerar på alla enheter som stödjer dessa på telefon, smartklocka, läsplatta och dator.
Var sparar ni all data?


All data sparas på en säker site i molnet. Se vidare detaljer i våra villkor.
Vad händer med data när abonnemanget avslutas?


Vi följer regler för GDPR. Se vidare detaljer i våra villkor.
Kan jag se var min häst är?


Ja! I appen har du en karta, där du kan rita in hagar mm, för din gård. På kartan i appen visas hästen som en animerad kopia av din häst. Du kan i rörelserna se exempel på vad hästen gjort den senaste timmen - tex om den rullat, vilat eller betat
Kan fler personer på gården använda appen?


Ja. Som gårdsägare kan man bjuda in vem man vill för att få hjälp att ha koll på hästarna eller bara för att det är roligt. I appen finns också olika chatkanaler kopplat till hästarna och gården, där man kan diskutera och synkronisera eller bara skicka in bilder. Där finns också speciella emojis kopplade till varje häst som gör det roligare och tydligare.

Handhavande

Hur lång är batteritiden?


Batteritiden för hästenheten är ca 3 veckor. Gårdsenheten kan vara urkopplad från USB ca 4-8 timmar.
Kan man ta med sig HoofStep om man reser bort med hästen?


Ja. Hästenheten bör alltid vara på hästen när man reser iväg med den. Skall man vara borta över natten, tar man helst med sig gårdsenheten också, så att man har koll på hästen hela tiden. Under resan kan man koppla in i bilens USB-uttag. Alla larm och funktioner fungerar på samma sätt som vanligt. Tar man inte med sig gårdsenheten på resan, kommer informationen att sparas i hästenheten. När man är tillbaka på gården kopplar hästenheten sig till gårdsenheten och allt data från resan läses in. Det finns minne för ca 1 dygn av data i hästenheten.
Kan jag flytta enheterna mellan olika hästar?


Ja. Det gör man enkelt i appen. I menyn "hästenheter till hästar"
Behöver man ladda produkten?


Ja. Hästenheten laddas enkelt med den medskickade trådlösa laddaren. Gårdsenhetens batteri laddas automatiskt när den är inkopplad via USB-kontakten.
Hur håller man ordning på huvudlag och hästenhet?


Genom att bara ta av ett huvudlag i taget från hästarna, kan man undvika misstaget att blanda ihop enheterna.
Normalt är det bara följande tillfällen man tar av huvudlaget: 1. Enheten behöver laddas. Behåll hästenhet i huvudlag vid laddning. Kan göras varje gång man hanterar/borstar hästen. 2. Tvättning av huvudlag. Görs normalt varannan månad. 3. Avsköljning/avborstning om lera och sand trängt in under. 4. Under tävling
Hur vet man att rätt enhet sitter på rätt häst?


Normalt innan man sätter hästenheten i huvudlaget, scannar man QR-koden för den häst som gäller. Därefter skannar man huvudlagets QR-kod och sätter i hästenheten. Sedan sätter man huvudlaget på hästen. Om man är osäker - ta inte av flera huvudlag på en gång för att undvika sammanblandning. Alternativt sätt en namnetikett på huvudlaget.
Hur hittar jag en utrustning som har tappats i hagen?


I de flesta fall har hästen huvudlaget med hästenheten kvar på huvudet varje dag. Men skulle något tappas, hittar man platsen enklast i kartan i appen. Där ser man de inritade hagarna och var hästenheten/hästen senast befann sig. Normalt tappar inte hästen bara enheten, utan hela huvudlaget. Båda är röd-svarta och lätta att hitta.

Installation

Hur installerar man?


Enkelt - krävs bara ett 220V-uttag. Basenhet och laddare sätts i ett USB-uttag, t ex i de medskickade USB-adaptrarna för 220V. Sätt i hästenhet i huvudlag och sätt den på hästen. Öppna appen och kolla att allt ser bra ut.
Hur placeras gårdsenheten?


Placeringen är beroende på hur gården, stallet och hagarnas förhållanden. Generellt är det bästa att ställa gårdsenheten i ett stallfönster riktat mot hagarna. Om inte det är möjligt, kan vi hjälpa till att hitta den bästa placeringen. Hör gärna av dig direkt till oss ifall du undrar kring just din gård.
Hur länge behöver man ladda hästeneheten?


Om man väntar till hästenhetens batteri är nästan helt urladdat (efter ca 3 veckor), behöver man ladda i 3 timmar. Det fungerar också att ladda oftare och kortare stunder, t ex vid hantering/borstning av hästen.

Order

Vad kommer med i paketet?

Jag vill beställa till fler än 5 hästar - hur gör jag?

Hur vet jag när varan kommer att levereras?

Vilka regler gäller för returer?

Om jag säljer eller blir av med hästen i förtid - kan jag säga upp abonnemanget?


Ja. Kontakta oss så diskuterar vi en bra lösning på det. Vi har full förståelse för att saker kan hända. Vårt mål är att produkterna skall vara till nytta och användas.
Uppsägning av abonnemang?


Vid uppsägning - så fort vi mottagit produkter i rimligt skick, avslutas abonnemanget. Se mer detaljer i våra villkor.
Kan jag använda HoofSteps produkt utan abonnemang?


Tyvärr - produkten går inte att köpa utan abonnemang. Abonnemanget täcker kostnaderna för de intelligenta algoritmerna i molnet, datainsamling och abonnemang för mobildata.

Produkt

Hur får jag rätt storlek på huvudlag?


Efter beställningen kontaktar vi dig direkt via e-post där du får instruktioner och hjälp att bestämma storlek. Våra huvudlag passar i princip alla hästtyper och huvudstorlekar - från minsta Cob till största X-full. Normalstora föl från ca 5 månader kan börja med vår Cob och sedan växa in i Full, vid ca 1 års ålder. Huvudlaget och alla funktioner fungerar utmärkt på Åsnor också.
Är huvudlaget säkert och bekvämt för hästen?


Ja. Huvudlaget är ergonomiskt utformat för hästen. Till skillnad från en grimma är huvudlaget elastiskt och sitter mot hästens päls - likt en flughuva. Om hästen mot alla odds skulle fastna i något, kommer huvudlaget att åka av eller i värsta fall gå sönder. Allt för att du som hästägare skall känna dig trygg. Huvudlaget är framtaget tillsammans med veterinärer.
Skall hästen ha det på sig hela tiden?


Ja. Huvudlaget är ergonomiskt och bekvämt för hästen. För att man skall få maximal nytta av produkten skall den användas i alla situationer - inklusive träning och andra ridturer. Man måste dock hålla huvudlaget rent från grus och annat som skulle kunna skava på hästen. Kontrollera detta när hästen ändå tittas till. Borsta av hästens huvud och huvudlaget vid behov.
Hur vet HoofStep vad hästen gör och hur den mår?


Enkelt uttryckt lär vi oss från hästen själv. Precis som du, som hästägare, kan se att hästen inte är som vanligt, kan HoofStep se om hästen beter sig annorlunda. Innan informationen från hästenheten skickas till din mobil, behandlas den i molnet med intelligenta algoritmer. Dessa kan känna igen hästens olika beteenden och från det dra slutsatsen om hästen beter sig normalt eller inte. Om något ser fel ut, skickas ett larm till dig i mobilen. Där har du själv möjligheten att bedöma vad som hänt och agera därefter.
Är utrustningen vatten- och vädertät?


Ja. Hästenheten tål att ligga i grundare vatten under en tid. Gårdsenheten tål alla former av väder, men förväntas sitta fast monterad i utomhusmiljö - usb-kontakten måste dock säkras mot väder med en inkappsling eller kopplas inomhus. Ladda gör man inomhus.
Vilka material använder ni i HoofStep?


I HoofSteps miljötänk ingår att produkterna skall vara i maximal användning och återanvändning för att till slut återvinnas. Materialen är valda så att återvinning skall vara möjligt, men också att funktionen skall vara optimal för häst- och hästägare. Vi använder ABS-plast, polyestertyg (softshell) och blyfri elektronik som har bra återvinningsprocesser idag. Om bättre material dyker upp på marknaden är vår ambition att anpassa produkten till dessa.
Hur mycket väger produkten?


Hästenhet 150 gram, Huvudlag 138 gram, Basenhet 350 gram Laddare 250 gram
Mäter den puls?


Nej. Vi bedömer att det inte gör tillräcklig nytta för det högre priset. Vi mäter hästens beteenden och i de allra flesta fall är det en mycket viktigare information än puls för hästens akuta hälsotillstånd. Det är dessutom svårt att få en exakt mätning av puls om man vill att produkten skall vara hållbar. Puls är en viktigare del i träningssammanhang. För det ändamålet finns ypperliga produkter från t ex Polar.
Mäter den temperaturen?


Nej. Vi bedömer att det inte gör tillräcklig nytta för det högre priset. Vi mäter hästens beteenden och i de allra flesta fall är det en mycket viktigare information än temperatur om hästens akuta hälsotillstånd. Det är dessutom svårt att få en exakt mätning av temperatur om man vill att produkten skall vara hållbar. Temperatur mäter man också enkelt själv vid behov.

Övrigt

Jag kan inte hitta svaret på min fråga här!


Skicka ett email till info@hoofstep.com eller skriv direkt i chatten på sidan